duminică, 6 aprilie 2014

Am participat la Garboavele XC 2014

În data de 5 aprilie 2014 am participat la Gârboavele XC - un concurs de MTB organizat de Clubul de Ciclism Galați, în pădurea Gârboavele de lângă Galați. Pentru mine a fost o premieră în multe privințe, deoarece până acum am mai participat doar la un singur concurs local de MTB în orașul Galați, dar acum a fost primul concurs la nivel național, am participat cu noua bicicleta Canyon Nerve Al 8.9, cu încălțăminte cu prindere pe pedale de tip SPD.


Neavând experiența mai multor concursuri, cred că atât organizatorii cât și sponsorii, voluntarii, fotografii sau persoanele care au ajutat la desfășurarea concursului, au făcut treabă bună. Cât despre traseu, părerea mea este că a fost de dificultate mare, nu medie. Și am spus că traseul a fost de dificultate mare, pentru ca au fost multe porțiuni pe unde lățimea disponibilă a traseului printre copaci era mică de abia încăpea un biciclist, au fost zone pe unde nu se putea merge decât pe lângă bicicletă, și au fost multe zone (și lungi) în care nu prea aveam posibilitatea să depășesc sau să fiu depășit, astfel se forma un trenuleț de bicicliști mergând pe lângă bicicletă.


Toate bune și frumoase: noi, concurenții, ne-am adunat, ne-am echipat, ne-am luat pachetele cu numerele de concurs, ne-am pus la start și am început sa pedalam. Pe lângă faptul ca s-au format ambuteiaje de bicicliști, "cireașa de pe tort" a reprezentat-o ploaia, care a început de dimineață. Insa la primele ore se părea ca o sa ne lase în pace, dar a continuat sa ne ude traseul pana când nici măcar "push-bike" nu mai puteam sa mai facem. In tura a doua, după ce pământul s-a udat bine de tot, nu mai aveam nici un control asupra bicicletei. Distanța de frânare era mult mai mare, în curbe pierdeam controlul, derapam sau roata din spate îmi patina. Inca o problema în timpul concursului, a fost ca de la mult push-bike prin noroi, s-a încărcat încălțămintea, nemaiputând sa ma leg de bicicleta prin SPD.


Am avut parte și de o căzătură spectaculoasa, în turul al doilea, când pe un drum destul de liber, am încercat sa mai ajung concurenții din urma. Într-o curba spre dreapta, am vrut sa micșorez viteza, dar fiind pământul ud și alunecos, am blocat roata de pe spate a bicicletei în timpul frânarii, pierzând astfel aderenta cu solul și am dat cu mine de pământ. A fost prima căzătura a mea în care casca de protecție s-a lovit tare de pământ. După ce mi-am verificat toate părțile componente, m-am urcat pe bicicleta sa pornesc la drum, dar imediat în spatele meu, în aceeași curba periculoasa, a mai căzut un concurent.

Mai jos, puteți vizualiza câteva momente din prima tura a concursului GXC, filmate cu GoPro-ul montat pe piept.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu