sâmbătă, 28 decembrie 2013

Am fost pe Magura Odobesti - 1001 m altitudine

Vineri, 27 decembrie 2013 am fost cu încă 3 prieteni cu bicicletele pe Măgura Odobești, un deal din județul Vrancea cu o altitudine de 1001 m. Am pornit în jurul orei 10:30 din Piața Unirii din Focșani, având parte de o ceata deasa și noroi pe drum.

Traseul parcurs, precum și alte câteva informații despre traseu pot fi vizualizate cu un click pe poza de mai jos:

 Traseul Focsani - Magura Odobesti

La urcarea pe deal, am ieșit din ceata dar drumul acoperit parțial cu noroi și mici porțiuni de zăpadă a îngreunat ascensiunea. Ne-am reîncărcat bateriile cu o mica gustare de mușchi de porc (home made) și cașcaval afumat, carate atata drum in rucsacul de pe spatele unui biciclist.


Dupa câteva serpentine în urcare, au început sa apara portiuni de drum acoperite cu zapada, iar eu cu gandul ca o sa alunec si o sa cad de pe bicicleta, am filmat toate aceste porțiuni cu zapada. Din pacate, nu va ofer plăcerea de a rade de mine în cazul unei căzături de pe bicicleta pe zăpadă, ci doar un mic filmuleț cu urcarea spre releul Măgura.


Ne-am oprit la Mănăstirea Tarnița pentru umplerea bidoanelor cu apa, dar din cauza timpului scurt avut la dispozitie nu am stat prea mult timp la manastire si am continuat urcarea spre releu. Mai jos sunt cateva fotografii facute in zona.

Mănăstirea Tarnița

Cu bicicletele la Mănăstirea Tarnița
Am ajuns la releu. O zona foarte frumoasa, acoperita in acea zi cu porțiuni mari cu zăpadă, o zona de unde se putea vedea Munții Vrancei într-o parte, in cealaltă parte zonele de câmpie din județ fiind acoperite de ceata. Am făcut câteva fotografii pe care le puteți vedea mai jos:Am plecat grabiti spre Focsani, cu gandul ca nu vrem sa ne prinda noaptea inainte de a ajunge in oras, mai ales ca stiam ca zona de jos a traseului este acoperita cu ceata deasa. Mai jos puteti sa urmariti coborarea pe prima parte a traseului, respectiv partea cea mai interesanta cu zapada pe drum.Vreau sa mai scriu ca a fost o plimbarea reușită, fara evenimente neplacute, drept pentru care tin sa multumesc orgazinatorului si prietenilor care m-au asteptat la intersectiile de drum, ca sa nu ma ratacesc prin Vrancea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu