luni, 24 iunie 2013

Reteta zilei: Batoane cu gem


Ingrediente:

  • 200 gr. unt (un cubuleț se păstrează pentru uns tava)
  • doua căni faina
  • un ou
  • o cană cu zahăr
  • un praf de sare
  • două lingurițe praf de copt
  • esență (la alegere)
  • gem (la alegere)


Mod de preparare:

Se amestecă untul cu zaharul până când devine o pastă omogenă.


La această pasta se adaugă esența și oul apoi se amesteca încontinuu.




Treptat, se adaugă faina cernuta împreună cu praful de copt și sarea.



Se tapetează o tava de forma dreptunghiulara cu unt și se adaugă 2/3 din compoziție.



Deasupra se unge cu gemul dorit. Se fărâmițează restul de aluat și se presară deasupra gemului.



Se introduce în cuptorul preîncălzit la foc mediu și se lasă pana când se coace (aproximativ 15-20 minute). Se poate verifica dacă este făcută cu ajutorul unei scobitori. 



Se lasă la răcit și apoi se taie în batoane dreptunghiulare.

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu