marți, 26 martie 2013

Ce inseamna POHUI?

Am auzit la radio o melodie care mi-a placut. Nu stiam cine o canta, nu stiam ce titlu are, si din pacate nu pot folosi aplicatiile Shazam si Radio in acelasi timp. Mi-am intrebat colegii, mi-au spus ca este o melodie a celor de la Carla's Dream si cu Inna. POHUI. Nici nu stiam ce inseamna, nici nu conta, pentru ca melodia imi "gadila timpanili". Dar tot ascultand melodia asta, mi-am pus intrebarea: "Ce inseamna POHUI?

La inceputul videoclipului, apare scris mare P.O.H.U.I. apoi mai jos "Patologia obstructiv huliganica uniform iradiata", insa pentru majoritatea romanilor care au ascultat versurile acestei melodii isi pot da seama ca explicatia asta nu prea are rost.

Iata mai jos Videoclipul Carla's Dreams feat. INNA - P.O.H.U.I.Cautand pe Google, am un articol in care Radu Sirbu de la O-Zone spune ca POHUI ar fi o injuratura din limba rusa, preluata de moldoveni. Citez din http://www.agentiadepresamondena.com/p-o-h-u-i-este-o-injuratura-inna/ "Este exact acelasi lucru cum ar merge un artist Roman in Rusia si ar canta la toate posturile nationale gen, "Ma doare-n p.....a" :))) Scuzati-mi exprimarea, dar exact asta este in piesa..."

SI CE DACA E O INJURATURA? SI CE DACA E DATA LA RADIO?

Pai apropo de injuraturi in melodii difuzate la radio: Eram in Olanda, si ascultand radioul local am auzit piesa Lily Allen - Fuck You. Da, varianta necenzurata. Asa si? Imi placea melodia. La noi la radio se mai aude din cand in cand piesaTouch and go - Tango in harlem, in care se poate auzi destul de clar un "Fuck you" de toata frumusetea. Si nu am auzit ca CNA-ul sa fi dat vreo amenda sau sa suspende vreo licenta in acest caz.

Dupa parerea mea, nici nu trebuie. Aceste melodii exprima un mesaj. Unii le asculta pentru ca asta s-a nimerit la radio, unii le asculta pentru ca sunt fanii cantaretilor respectivi, altii le asculta doar ca sa .... ca sa ... bine ca stiu ce inseamna POHUI, ca sa zic asa: Imi e INDIFERENT de ce asculta unii melodia asta ....

Iata mai jos melodia Lily Allen - Fuck You

Iata mai jos melodia Touch and go - Tango in harlemAcest articol reprezinta părerea mea proprie si personala.


EDIT: Cei de la Radio ZU au cenzurat HUI din melodie, iar acum se aude doar PO.

Daca se continua in acest stil, ar trebui cenzurate si melodiile "Directia 5 feat. Paula Seling - Hai, Hui" (ca sa nu se înțeleagă alte prostii) si "Keo feat Skizzo Skillz - Fac Ce Vreau" (pentru ca unii aud FUCK in loc de FAC) ...

Un comentariu: