vineri, 18 ianuarie 2013

S-a rupt parâma la lansarea navei PSV - WORLD DIAMOND


Astazi, 18 ianuarie 2013, in incinta Santierului Naval Damen Galaţi, membru al Grupului olandez Damen, s-a lansat nava “World Diamond”, Nava de Aprovizionare Platforme de Foraj Marin. Aceasta nava face parte dintr-un grup de 6 nave PSV complet echipate care au fost comandate Grupului Damen de catre armatorii norvegieni ce conduc compania “World Wide Supply”.

Destinatia principala a navei va fi transportul diverselor marfuri (combustibil, apa potabila, saramura, ciment, barita, noroi de foraj, prajini de foraj etc.) si a echipajelor la si de la platformele de foraj marin si platformele de exploatare a hidrocarburilor marine din Marea Nordului. Nava poate transporta pe punte si containere conventionale pentru diverse marfuri. Totodata nava poate opera ca nava stingator de incendiu la platformele marine si este dotata cu echipamente pentru depoluare marina.

Caracteristicile principale ale navei sunt:

- Lungime totala 80.10 m
- Latime 16.20 m
- Pescaj 6.15.m
- Deadweight approx.. 3300 t
- Greutate maxima pe punte max. 1400 t
- Societatea de Clasificare LRS (Lloyd Register of Shipping)
- Echipaj + pasageri 16 + 6 persoane
- Viteza 13,7 noduri

La lansare, nava este legata cu cateva parâme  pentru a împiedica deplasarea acesteia in largul Dunarii, dar de aceasta data s-a rupt parâma din partea din fata (prova navei). Iata lansatea navei PSV - WORLD DIAMOND in filmuletul de mai jos:Multumesc pentru materialul filmat, colegului meu Mirel. 

4 comentarii:

 1. La lansare, nava este legata cu cateva parâme pentru a împiedica deplasarea acesteia in largul Dunarii, dar de aceasta data s-a rupt parâma din partea din fata (prova navei)


  Total gresit - este un singur zbir metalic (care are mai multe legaturi) cu care este legat nava si are rol de amortizor iar cu celelalte zbire metalice sunt legate sanile de lansare..... Lansarea a avut intr-un "bazin" deci nava nu avea cum sa ajunga in dunare.
  Numai dezinforma lumea

  RăspundețiȘtergere
 2. Va rog sa corectati postarea conform comentariilor care sunt cat se poate de avizate.
  Daca "vrei sa fii vedeta" trebuie sa postezi informatii corecte. Tine de profesionalism!

  RăspundețiȘtergere