luni, 29 octombrie 2012

Rulada din piept de pui învelită în prosciutto

Rulada din piept de pui învelită în prosciutto
Rulada din piept de pui învelită în prosciutto
Ingrediente:

  • 2 bucăți mari de piept de pui
  • 8 felii prosciutto
  • 1 morcov
  • 2 ardei grași
  • 1 ceapa medie
  • 100 gr. merișoare
  • 2 linguri ulei de măsline
  • verdeață (mărar sau pătrunjel)
  • sfoară

Ingrediente

Mod de preparare:

Morcovul, ardeii, ceapa, verdeața și merișoarele se taie în bucăți suficient de mici pentru a putea fi folosite drept umplutură.

Ingrediente

Ceapa, ardeii și morcovul se călesc prima data în uleiul de măsline  Când sunt aproape gata se adaugă merișoarele și la sfârșit verdeața. La foc mediu se amesteca compoziția pentru încă un minut.

Compozitie

Compozitie

Pieptul de pui se taie în jumătate și la rândul ei fiecare bucata se crestează pe mijloc pentru a putea fi bătut cu ușurință într-un singur strat subțire  Folia de plastic este așezată pe fundul de lemn pentru a fi mai ușor atunci când trebuie rulat și în plus ca astfel nu se murdărește suprafața de lucru.

Piept de pui

Piept de pui

Când pieptul este bătut subțire se așează 2 linguri din compoziție (sau câte sunt nevoie în funcție de mărimea pieptului de pui) într-o parte și cu ajutorul foliei sau cu mâinile se rulează.

Rulada

După ce pieptul a fost rulat se așează pe feliile de prosciutto și se înfășoară în jurul acestuia.

Rulada

Rulada

Se leagă cu câteva bucăți de sfoară pentru a nu se desface atunci când este în cuptor.

Rulada

Se așează într-o caserola sau tava rezistenta la căldură și se bagă în cuptorul preîncălzit până când pieptul de pui capătă o culoare aurie.

Rulada

Se poate servi cu garnitură de legume, piure sau orez.

Rulada din piept de pui învelită în prosciutto


POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu