luni, 8 octombrie 2012

Biscuiți cu fulgi de ciocolată

Biscuiți cu fulgi de ciocolata 


Biscuiți cu fulgi de ciocolată
Biscuiți cu fulgi de ciocolată


Ingrediente:

2 + 1/4 cana faină
1/3 cana zahar
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat de sodiu
un vârf de sare
100 gr. unt
1/2 cana frișcă lichida
3/4 cana fulgi de ciocolată
1 ou
esență de vanilie
50 gr. zahar brun


Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la și așezați o hârtie de copt pe o tava întinsă.

Într-un castron mare, se amestecă împreună primele 5 ingrediente. Se taie untul în bucăți mici și se adaugă la amestecul uscat apoi se amestecă până când untul este distribuit bine și e în bucăți mici de-a lungul amestecului.




Într-un castron mic, amestecați împreună oul, frișca lichidă și esența de vanilie.



Compoziția rezultată se adaugă la amestecul uscat și se amestecă până când aluatul se omogenizează.



La sfârșit se adaugă și fulgii de ciocolată și se amestecă bine ca aceștia să fie bine distribuiți în aluat.




Pe o suprafață presărată cu faina se formează aluatul într un dreptunghi și se taie în pătrate de mărimi egale după care se așează pe hârtia de copt.




Se ung cu ou și se presară peste tot cu zahăr brun.


Coaceți pentru 17 - 18 minute sau pana se rumenește.

Se pot servi la micul dejun cu un pahar cu lapte

POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu