luni, 3 septembrie 2012

Reteta zilei: Tort cu cremă de brânză și cafea

Tort cu crema de brânză si cafea


Tort cu cremă de brânză și cafea

Ingrediente:

Pentru blat
două căni si jumătate cu faină;
patru linguri cu cacao;
200 gr unt;
o cană și jumătate cu zahăr;
o cană și jumătate cu lapte;
două ouă;
o linguriță cu praf de copt;
o linguriță cu bicarbonat de sodiu;
un vârf de sare;
esențe de cafea sau de rom (după preferințe).




Pentru cremă:
doua ouă;
două linguri cu zahăr;
250 gr mascarpone;
200 ml frișcă lichidă.


Pentru însiropat:
cafea.

Mod de preparare:

Untul se amestecă cu zahărul până când acesta se dizolvă.


Se adaugă cele doua oua și se continua amestecarea acestor ingrediente.


Aici se poate adăuga si esența preferata.


Ingredientele uscate (faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea) se amesteca un pic.


 Peste acestea se adaugă compoziția de zahar unt si oua, apoi laptele. Se amesteca usor, pana cand se omogenizeaza intre ele.



Intr-o tava pentru tort se pune o hartie de copt, apoi se toarna compozitia obținută.



Se baga in cuptorul incins in prealabil si se verifica din cand in cand cu o scobitoare daca blatul este copt.
Dupa ce blatul este copt, se lasa la racit si apoi se taie in 2-3 straturi. Acestea se insiropeaza cu cafea (De preferat cafeaua sa nu fie îndulcită).


Crema cu care se va umple blaturile de tort se obtine astfel:
Galbenusurile a doua oua se amesteca cu 2 linguri de zahar, pana cand se dizolva zaharul.



Peste acestea se adauga crema de mascarpone si se omogenizeaza compozitia.



La sfarsit se adauga frisca batuta in prealabil. Amestecati pana se va obtine o crema consistenta (ca o smantana grasa).



Se umple blaturile cu crema, iar pe deasupra se poate presară cacao.





Pofta buna!

Tort cu cremă de brânză și cafea

Rețetă originala creată de soția mea :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu