joi, 2 august 2012

Rețeta zilei: Tarta de biscuiți cu lămâie și bezea

Tarta de biscuiți cu lămâie și bezea


Ingrediente

Primul strat:
150 gr. biscuiți
50-100 gr. unt



Pentru crema:
2 lamai
2 oua
150 gr. zahar
100 gr. unt
1 lingura cu faina



Pentru bezea:
3 albușuri
150 gr. zahar


Mod de preparare:

Biscuiții se fărâmițează si se adaugă untul topit.
Se amesteca compoziția și se formează un strat uniform într-o tava. 






Într-o cratiță se rade coaja si se storc cele doua lamai. Se pune cratiță la foc și se adaugă cele doua oua amestecând continuu, după care se adaugă zaharul, untul și faina.
Se lasă totul pe foc un minut, amestecând tot timpul pentru a nu se lipi de cratiță.
Când este gata crema, se ia de pe foc și se lasă la racit câteva minute.





După ce s-a răcit crema se așează cel de-al doilea strat al tartei (peste stratul de biscuiți) si se pune la rece timp de o ora.



Pentru bezea, albușurile se bat cu mixerul pana când devin spuma, după care se adaugă zaharul si se continua pana când au un aspect lucios.




După ce este gata bezeaua se așează cel de-al treilea strat al tartei deasupra cremei de lămâie.



Se servește rece.
POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu