sâmbătă, 4 august 2012

M-am dat de doua ori in Virus Eclipse

Prima oara a fost naspa. Eram în vizita în orașul Brugge din Belgia, unde am găsit un parc de distracții amenajat. temporar în centrul orașului.
Chestia asta era cea mai înaltă "jucărie" de generat adrenalina. Un coleg s-a dat în Virus Eclipse cu putin timp înainte sa ajung și eu. Mi-am zis ca trebuie sa ma dau și eu. Am cumpărat bilet, m-am dus în zona, asistentul de acolo m-a pus pe scaun, iar eu am crezut ca o sa aștept pana când se ocupa toate scaunele de lângă mine, ca sa nu iasa in pierdere (cum se face in Romania). Insa a mai asteptat cateva secunde si apoi a pornit dracia. Cand m-am vazut acolo singur m-am speriat de imi transpirau palemele pe bara de fier de care ma tineam. Ma gandeam deja ca daca se rupe ceva, pot sa ajung in zbor in pădurea de la marginea orașului Brugge. Cand ma apropia cu viteza de pamant, ma gandeam ca ma lipeste ca pe o musca printre fiarele contructiei metalice. Aveam o gramada de ganduri negre, si asta îmi amplifica frica. Nici nu stiam cat a durat învârteala  dar mi s-a părut enorm de mult.
Când s-a terminat, eram tot corpul transpirat de frica, imi tremurau genunchii de abia puteam sa merg si aveam fata alba ca varul. Colegii m-au intrebat dacă ma simt bine, insa nu mai stiu ce le-am zis. A fost îngrozitor de înfricoșător. Îmi aduc aminte ca după vreo jumătate de ora de plimbat pe jos prin oraș, imi tremurau in continuare picioarele. Mi-am cumpărat un suc de lămâie și mi-am mai revenit.

In anul 2011, tot in Brugge - Belgia, am gasit aceeasi dracie. Mi-am zis ca trebuie sa ma mai dau inca o data, ca nu se poate sa ma sperii eu asa tare de o jucărie înaltă. Mi-am rugat colegul sa ma filmeze pe toata durata învârtelii  De data asta erau mai oameni pe banchetele draciei, si ii auzeam cum tipau de frica.
Nu mi-a mai fost frica. Am admirat si m-am bucurat foarte mult de peisaj, am vazut padurea in care credeam ca o sa mor alta data. Am zâmbit. Când s-a terminat, vroiam sa dureze si mai mult, nu ma saturasem de privit orasul Brugge de la inaltime.
Mi-am propus ca de fiecare data când o sa am ocazia sa ma dau in astfel de jucării. Deja am de gând sa fac sărituri cu bungee jumping, cu parașuta si alte chestii generatoare de adrenalina.

Tot in anul 2011, in Viena m-am dat cu o jucărie al naibii de saritoare, si anume cu Ejection Seat din parcul de distracții Prater vezi link http://vreausafiuvedet.blogspot.ro/2011/07/catapultarea-din-parcul-prater-cu.html

Un comentariu: