duminică, 8 iulie 2012

Zâmbește, ești la camera ascunsă!

Fie că iți place sau nu, că iți dorești sau nu, în fiecare zi ești filmat sau fotografiat, chiar fără să vrei, fără să știi.
Trăim într-o lume în care securitatea se bazează pe camere video, în care socializarea este mai frumoasa cu aparate de fotografiat.
Mai jos sunt doar câteva exemple în care ești filmat sau fotografiat fara voia ta sau fara macar sa iti dai seama:
 • Dimineața când pleci la servici, mijloacele de trasnport în comun au camere de supraveghere, pentru securitatea împotriva hoților de buzunare. Zâmbește, esti filmat cu camera de supraveghere!
 • Daca locul tău de muncă este undeva in interiorul orasului, este foarte posibil ca cel putin la intrare sa fie o cameră de filmare, la care se uita cei de la firma de securitate. Fă-le cu mâna și zâmbește!
 • În funcție de locul de muncă (de exemplu dacă lucrezi intr-o instituție publica sau chiar și la o casa de schimb valutar) esti filmat in permanență. La sfârșitul zilei să te duci la firma de securitate și să ii rogi să taie momentele unde nu ai zambit.
 • După servici, dacă trebuie sa faci cumparaturi in piata, trebuie sa scoti bani de pe card, ca doar taranul nu are POS. Inca un moment in care trebuie sa zambesti ca doar esti filmat cu camera bancii!
 • Spuneam ca vrei sa te duci in piata pentru legume si fructe. Majoritatea pietelor publice sunt "dotate" cu camere de supraveghere, pentru securitatea vanzatorilor si a cumparatorilor. Ai zambit? Tocmai ai fost filmat.
 • Dar daca trebuie sa mai cumperi si anumite produse pe care nu le gasesti in piata, alegi un magazin sau un supermarket, in care de la intrare pana la iesire, esti filmat in permanenta. Dupa ce iei un produs de pe raft, uita-te putin in sus si zambeste! Inainte sa ajungi la casa, zambeste persoanei de la casa si celor care se uita la monitoare!
 • Ai masina personala si nu folosesti transportul in comun? Tot trebuie sa zambesti cand faci alimentarea la benzinarie. Pacat ca trebuie sa tii pistolul de la pompa de benzina si nu poti sa le faci cu mana. Dar trebuie sa zâmbești!
 • Dacă trebuie sa ieși cu mașina din localitate, esti filmat si fotografiat de camerele politiei, de la radar, de la verificarea rovinietei, sau din intersectiile aglomerate. Zambeste, chiar daca ai depasit limita legala de viteza sau nu ti-ai platit rovinieta :)
 • Daca esti martorul unui incident, trebuie sa fie cineva ca mine care scoate telefonul si filmează ca un reporter. Zambeste, ca te poate vedea toată lumea pe Youtube.
 • Sa nu mai spun de concertele sau evenimentele organizate din aer liber sau din spatii amenajate. Zâmbește si saluta-ti prietenii care te vor vedea la TV.
 • Tu ai telefon mobil cu camera? De cate ori te-ai uitat la camera, ai zambit? Ar trebui, pentru ca umbla vorba ca telefoanele astea te filmează și te pozeaza când nici nu iți dai seama. Cică este o metoda antifurt. Zâmbește!
 • Nu te folosesti de tehnologia moderna? O folosesc altii pentru tine. Cei din spatiu, te filmează de pe satelit oriunde ai fi în padure sau in pestera. Tot ce trebuie sa faci este sa zâmbești.
Ai foarte multe motive pentru care trebuie sa zambesti, ca altfel iesi naspa la montare. Dar daca intr-o zi ai uitat de camerele de supraveghere si nu ai zambit, ai ocazia sa o faci pentru toate celelalte camere!

Zambeste! Esti la camera ascunsa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu