duminică, 15 iulie 2012

Reteta zilei: Tarta cu fructe de padure

Ingrediente:

1 pachet foietaj (se găsește în comerț la secțiunea produselor congelate)
1 lingura faina (plus faina pentru atunci când întinzi foietajul)
2-3 linguri zahar
1 lingura zahar brun (optional)
1 portocala
1 ou bătut pentru uns foietajul
400-500gr fructe de pădure

Ingrediente Tarta fructe de padure




Ingrediente Tarta fructe de padure



Accesorii necesare:

1 tava întinsa pe care așezați hârtie de copt.

Mod de preparare:

Fructele de pădure se amesteca cu coaja rasa și cu zeama de la portocala, peste care se adaugă 1 lingura de faina și zaharul. Omogenizați compoziția și lăsați câteva minute la o parte pana pregătiți foietajul.

Compozitie fructe de padure


Ungeți masa de lucru cu faina și cu ajutorul unui făcăleț întindeți foaia pana ajungeți la aproximativ 30 cm în lungime si lățime.

Foietaj

Foietaj

Odată ce ați făcut asta puteți lua tava întinsa pe care ați pus hârtie de copt și așezați pe ea foietajul.

Foietaj


Amestecul de fructe de pădure se pune în centru. Lăsați câțiva cm în parți pentru a putea îndoi foietajul și pentru a crea astfel o bordura. Marginile libere ale foietajului se ung cu oul bătut pentru ca sa se poată lipi și a nu lasă compoziția sa dea pe dinafara în timpul coacerii.

Foietaj


Creați o bordura din margini suprapunând cate o parte din foietaj una peste cealaltă.
Dupa ce bordura este gata folosiți o pensula pentru a unge cu ou foietajul si presarăți zahar brun pe deasupra.
 

Foietaj si fructe de padure
Tava se introduce în cuptorul preîncălzit pana capătă o culoare aurie.
Opțional pentru cine dorește puteți presăra și zahar pudra. 

Tarta fructe de padure

Tarta fructe de padure

 POFTA BUNA! 

Tarta fructe de padure

Mulțumiri adresate soției mele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu