sâmbătă, 7 aprilie 2012

Reteta zilei: Briose

Ingrediente:

Pentru blat:
1 cana și 1/4 cu faină
2 linguri cu cacao
1 linguriță cu praf de copt
1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
un praf de sare
100 gr. de unt
3/4 cană cu zahar
3/4 cană cu lapte
1 ou
esență de vanilie
colorant alimentar (doar pentru aspect, nu este obligatoriu)

Ingrediente pentru brioșe


Pentru topping:
2 căni cu zahăr pudră
150 gr. de cremă de brânză
2 linguri de unt
1 lingură cu lapte (doar dacă compoziția este prea groasă)
esența de vanilie
colorant alimentar (doar pentru aspect, nu este obligatoriu)

Accesorii necesare:
 Tava pentru brioșe (o tava mare pentru 12 brioșe sau 2 tăvi mici, fiecare pentru 6 brioșe)
Hârtie de copt pentru brioșe
Mixer pentru amestecarea ingredientelor

Tava și hârtie pentru copt brioșe


Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele uscate (faina, cacao, praful de copt, bicarbonatul și sarea).




Într-un bol separat se amestecă zahărul cu untul, până când se omogenizează (se topește zahărul în unt).


Se adaugă oul și esența de vanilie peste amestecul de zahar și unt.

 La această compoziție se adaugă jumătate din ingredientele uscate și jumătate din cantitatea de lapte. Se omogenizează totul.

Restul de ingrediente uscate și de lapte se adaugă și se amestecă totul încă o dată.

Se poate adăuga colorant alimentar de culoare roșie (pentru "Red Velvet Cupcakes" :) )

Cu ajutorul unei linguri, se umple formele de hârtie din tava pentru brioșe.



Se introduc în cuptorul încins și se țin 10 minute la foc mediu. Se pot verifica dacă sunt coapte cu ajutorul unei scobitori. Dacă se lipește aluatul de scobitoare, tăvile mai trebuiesc lăsate puțin la cuptor și se verifică apoi din minut în minut, până când nu se mai lipește aluatul de scobitoare.

După ce sunt gata se lasă la răcit și intre timp se prepara toppingul.

 Se amestecă ingredientele pentru topping într-un bol până când se omogenizează.

Se poate adăuga puțin colorant alimentar de culoare albastra în topping.


Se decorează brioșele după gust.


POFTA BUNA!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu