duminică, 29 ianuarie 2012

Reteta zilei: Foietaj cu telemea

Aveam pofta de ceva. Nu neaparat ceva dulce, insa ceva de rontait. Fiind preocupat cu asamblarea si fotografierea unui puzzle, nu am avut timp sa prepar ceva sofisticat, asa ca am ales o reteta simpla, ieftina si foarte usor de facut.

Foietaj cu telemea (brânză sărată)

Ingrediente:

400 grame aluat de foietaj (un pachet de foietaj congelat)
100 -200 grame branza telemea sarata sau feta
2 oua
optional cateva seminte de susan
1 bucata hârtie de copt



Mod de preparare:
Aluatul se decongelează la temperatura camerei. Nu se decongeleaza fortat, folosind surse de caldura sau cuptor cu microunde.
Desfasurati aluatul de foietaj pe masa de lucru. Puteti pudra masa cu putina faina. Daca nu este deja tăiat in bucati, taiati aluatul in 20 de pătratele, folosind un cuțit fierbinte. Fărâmițați brânza cu o furculiță, adaugati un ou si amestecati compozitia.


Puneti pe fiecare patratica de aluat cate o lingurita nu prea plina de compozitie, apoi indoiti pateurile formand triunghiuri, fara sa apasati prea tare. Asezati o hartie de copt pe tava, apoi puneti triunghiurile umplute cu branza in tava.



Se introduce in cuptorul incalzit la foc mediu, si se lasa pana cand se rumenesc putin.
Oul rămas se bate apoi se ung foietajele cu ou si se presară puțin susan. Se mai introduce tava la cuptor cateva minute.

Umplutura se poate înlocui cu branza dulce (caz în care se adauga si putin zahar in aceasta), dulceață etc, iar susanul se poate înlocui după preferință cu mac sau zahar vanilat.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu