miercuri, 18 ianuarie 2012

Rețeta zilei: File de pește în crustă de cocos

Ingrediente:

4 fileuri de peste (somn, ton, biban, crap),
1 ou,
o jumătate de nuca de cocos sau 4 linguri cocos ras
4 linguri pesmet,
4 linguri faina,
sare, piper alb,
ulei de măsline sau de floarea soarelui,
1 lămâie


Mod de preparare:

Daca ai ales o nuca de cocos, ai putea sa te uiti in acest video sa vezi cum se sparge o nuca de cocos.
 Se stropește carnea de pește cu zeama de lămâie, asezonăm cu sare și piper, apoi tăvălim prin făină, oul bătut spumă, cocos și pesmet.





Se prăjește în uleiul încins, se scurge și se servește cu o salată crocantă.  



Recomandare: in loc de cocos puteti folosi seminte de susan sau arahide macinate.

Precizez faptul ca aceasta reteta este inspirata de aici, unde imaginea de prezentare arata ca în imaginea de mai jos.

In realitate, datorita ingredientelor pentru crusta de cocos, acest peste prăjit are aspectul din imaginea postata de mine, și un gust delicios.

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu