joi, 8 decembrie 2011

Reteta zilei: Turta dulce

Ingrediente

500g faina,
250g zahar,
4 oua,
1 lingurita scortisoara,
1 lingurita cuisoare pisate
1 lingurita bicarbonat,
1 lingura zeama de lamaie,
aroma de vanilie sau rom
9 linguri de miere 
creioane pentru ornat
hartie de copt
forme pentru decupat


Mod de preparare
Se stinge bicarbonatul cu zeama de lamaie. 
Se piseaza cuisoarele.
Se freaca intr-un castron 2 oua si 2 galbenusuri (cele 2 albusuri ramase se pastreaza) împreuna cu mierea si 150 grame zahar, apoi se adauga bicarbonatul stins, faina, scortisoara, cuisoarele si aromele.
Se face un aluat potrivit de tare.


Se intinde aluatul pe un strat de faina ...


si apoi se decupează formele.




Intr-o tava intinsa se pune o hartie de copt, apoi se așează formele in tava si se baga la cuptor la foc mediu.


Se bat cele doua albusuri ramase impreuna cu 100 grame de zahar, pana cand se formeaza o spuma consistenta.


Se ung turtele cu aceasta glazura... 

apoi se decoreaza din imaginatie,

Turtele glazurate si ornate se pun pe un grătar sau in tava de cuptor si apoi se lasa in cuptorul cald dar cu flacara stinsa la uscat


POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu