joi, 29 decembrie 2011

Reteta zilei: Napolitane cu crema de cacao si cocos

Ingrediente:
un pachet de foi de napolitane
300 gr. zahar
3 oua
400 gr margarina (se poate inlocui margarina cu 2 pachete de unt de la Napolact)
3 linguri cu cacao
2 pliculete cu zahar vanilat
2 lingurițe cu nuca de cocos (eu am folosit nuca de cocos proaspat rasa)
2 pliculete cu ness / cappuccino (depinde de preferinte)


Mod de preparare:

Se bat ouale cu zaharul apoi se pun la bain-marie (pe baie de abur) la foc mic amestecând pana când se topește zaharul, dupa care adaugam margarina si se mai fierbe pe abur încă 20 de minute.

Se amesteca in continuu, se pune cacao, ness-ul si zaharul vanilat si se continua amestecarea .

Când se ingroase compozitia, mai bine zis când curge ca o smântână mai groasa se pune nuca de cocos. Se ia de pe foc și se toarnă peste foi asa fierbinte si se întinde uniform.

Se lasa sa se raceasca apoi se pune la frigider pana a doua zi (sau pana cand se intareste crema iar foile se înmoaie). Acum poate fi taiata cu ușurință. Se poate orna cu zahar pudra sau nuca de cocos rasa.

POFTA BUNA!

3 comentarii:

  1. Poti recomanda si ce bautura se poate folosi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru rezultatul obtinut!
    PS: Incearca si varianta cu crema de caramel si miez de nuca. Iti garantez ca nu o sa-ti para rau deloc. :P

    RăspundețiȘtergere
  3. ..ce sa mai vorbim..iti iei diploma la prajituri..

    RăspundețiȘtergere