duminică, 20 noiembrie 2011

Reteta zilei: Placinta cu dovleac

Ingrediente:

1 pachet cu foi de placinta
1 dovleac plăcintar
2 pere mici (1 para mare)
1 gutuie
200 gr. zahar (aproximativ o cana cu zahar)
1 pachet cu unt de la Napolact
1-2 pliculete cu zahar vanilat
esenta de rom
hârtie de copt (sau se poate folosi unt)


Mod de preparare:

Inainte de a începe prepararea compozitiei, foile de placita se scot de la congelator si se lasa in bucatarie, la temperatura ambianta pentru a se dezgheta.

Dovleacul se curata de coaja, se taie in bucati.


Se da prin razatoarea mare, o cantitate suficienta de dovleac. Dintr-un dovleac si pot obtine 2-3 placinte, in functie de marimea lui.

Fructele se spala, se curata si se dau si acestea prin razatoare.


Se adauga zaharul, aromele si se amesteca.


Se pune o bucata de 50-100gr. unt într-o tigaie la topit, apoi se adaugă amestecul de dovleac si fructe rase. Se călesc la foc mediu.


Se desface cu grija pachetul cu foi de placinta, si se intind pe o suprafata neteda.
Se așază o foaie de plăcintă si se unge cu putin unt sau ulei, se mai pune o foaie de placinta si apoi se adauga compozitia.


Aceasta se acopera cu o alta foaie de placinta, se unge cu putin ulei sau unt topit, dupa care se mai pune o foaie de placinta. Aceasta se acopera cu putina umplutura, apoi se rulează foile de placintă.


Se așază o hartie de copt pe tava, sau se poate unge cu unt, apoi se pun foile de plăcintă rulate în tava. Se ung cu puțin ulei pe deasupra, pentru a nu se usca in cuptor.


Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa 15-25 minute la foc mediu, pana cand se rumenesc.


Dupa ce sunt gata, se acopera placinta cu un prosop si se lasa la răcit. După preferință, se poate da cu zahar pudra.


POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu