duminică, 6 noiembrie 2011

Reteta zilei: Gogosi simple

Ingrediente:

1 kg făină de grâu
1 ou
4 linguri cu zahăr
ulei
250 ml lapte
1 pachet mic de drojdie
aromă sau coajă rasă de lămâie
un praf de sare


Mod de preparare:

Se pune faina într-un lighean încăpător, si se formează un crater în făină. Se încălzeşte uşor laptele, apoi se toarna in craterul din faina, se adauga oul, zaharul, un praf de sare, drojdia, 4-5 linguri cu ulei si apoi aroma.


Se frământă ingredientele din lighean, iar dacă mai este nevoie, se mai poate adauga putin ulei in timpul framantarii. Se continua framantatul pana cand se obtine un aluat consistent.


Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă la căldură 1-2 ore, la crescut.


Într-o tigaie adâncă, se pune ulei la încins.
Se intinde pe masa, o bucata de aluat, apoi, cu ajutorul unei căni cu gura mare, se taie in diferse forme:










Se prajesc in ulei incins la foc mediu.
Se pot presăra cu zahăr pudră cu aroma de vanilie, sau se pot umple cu dulceaţă.



POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu