miercuri, 23 noiembrie 2011

Reteta zilei: Ciuperci umplute

Ingrediente:

10-15 ciuperci mari
1 rola de cascaval de la Napolact (400-450 gr.)
150-200 gr. kaiser afumat
1/2 capatana usturoi
1 legatura marar
sare si piper dupa gust
4-5 linguri ulei de măsline



Mod de preparare:

Ciupercile se spala si se curata, apoi se separa picioarele de pălării.


Se toaca picioarele ciupercilor, cascavalul se poate da printr-o razatoare mare, kaizerul se poate taia in cubulete mici, iar mararul se taie maruntel.



Intr-o tigaie se pun 4-5 linguri de ulei de masline, apoi se pun ciupercile taiate, carnea cubulete si se calesc bine. Dupa aceasta, se adauga in tigaie jumatate din cascavalul ras impreuna cu mararul si se amesteca in continuare. Se adauga sarea, piperul si usturoiul maruntit.


Intr-o tava se pune o hartie de copt apoi se asaza ciupercile cu scobitura in sus.


Se baga la cuptor la foc mediu, pana cand se lasa un lichid si ciupercile sunt inmuiate.


Trebuie sa scurgeti ciupercile de acel lichid, iar daca este necesar se poate inlocui si hartia de copt.
Cu o lingura se adauga compozitia calita in cavitatea ciupercii, apoi se acopera cu putin cascaval ras.


Se baga iarasi tava cu ciuperci la cuptor la foc mediu, pana cand cascavalul de deasupra se rumeneste.

POFTA BUNA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu