miercuri, 9 noiembrie 2011

Reteta zilei: Chec ca la mama acasa

Ingrediente:

6 ouă
1 cană cu zahăr
1 cană si jumătate cu făină
jumătate de pahar cu ulei
un sfert de pahar cu apa minerală
cacao
arome
1 pliculet cu zahăr vanilat
1 plic de praf de copt
1 lamaie (pentru zeama)
un praf de sare
unt pentru uns tavile, sau hartie de copt

Ingrediente pentru chec


Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusuri separate de galbenusuri


Galbenusurile se bat cu zaharul si cu un praf de sare, pana cand se topeste zaharul. Se adauga uleiul si apa minerala, plicul cu zahar vanilat, aromele dupa preferinta. Albusurile se bat pana cand se obtine o spuma groasa.


Albusuri batute spuma plus galbenusuri frecate cu zahar

Se stinge praful de copt cu zeama de lamaie sau cu putin otet de mere.
Se adauga spuma din albușuri peste crema de galbenusuri, faina si praful de copt stins. Se amesteca usor.

Amestecarea albusurilor cu galbenusurile

Se separa putina compozitie care se va amesteca cu putina cacao.

Prepararea amestecului cu cacao

Se poate da drumul la cuptor sa se incalzeasca.
Se ung tavile cu unt sau se pune hartie de copt in tavi si apoi se toarna o parte din compozitie in tavi, dupa care se toarna si putina compozitie cu cacao, se amesteca foarte usor cu o furculita, apoi se adauga compozitia alba, din nou compozitie cu cacao, se amesteca usor cu furculita si se baga in cuptor.


Checul in tavi
 uptorul trebuie sa fie preincalzit aprox 15 minute. Se lasa in cuptor la foc potrivit si se intorc dupa 15 minute. Se incearca cu o scobitoare: cand sunt gata nu se mai lipeste nimic pe scobitoare.

Checul este gata

 POFTA BUNA!

Chec ca la mama acasa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu