vineri, 11 noiembrie 2011

Mi-am pus placute de frana la masina

Nu pot sa spun ca am schimbat placutele de frana, pentru ca asta ar insemna ca ar fi trebuit sa dau jos placutele vechi de frana, si sa pun altele noi, insa ... placutele vechi nu mai erau...

Comparatie dintre placuta de frana noua si o placuta de frana foarte uzata  
CLICK PE POZA PENTRU MARIRE


Hai sa povestesc mai detaliat:
La inceputul iernii, cand am fost nevoit sa pun cauciucurile de iarna, m-am uitat la placutele de frana montate la momentul respectiv, credeam ca doar eu sunt ala care crede ca trebuiesc schimbate. Asa ca l-am intrebat si pe nenea de la vulcanizare, si a zis ca ar trebui sa le schimb.
In cele cateva discutii avute pe tema placutelor de frana, unii spuneau sa astept sa se aprinda martorul din bord corespunzator uzurii placutelor de frana, altii spuneau ca ar fi bine sa le schimb.
Am luat decizia sa schimb placutele de frana, asa ca m-am dus la un magazin de piese + service auto, am cumparat un set de placute si m-am dus in service. Am avut noroc ca nu a trebuit sa astept la coada sau sa fiu nevoit sa imi fac programare pentru alta zi. Dupa ce imi da jos rotile din fata, mecanicul imi arata magaria facuta la senzorul placutelor vechi: firul de la senzor era legat pe direct cu firul masinii, si apoi dat cu banda izoler. Vazand aceasta, am vrut sa vad daca mi s-ar fi aprins vreun bec in bord, ca sa ma anunte de uzura placutelor, asadar m-am urcat in masina, am pornit motorul, iar mecanicul intrerupea legatura dintre senzor si fir, dar in bord nu se aprindea nici un bec. Am ajuns la concluzia ca oricat de uzate ar fi fost placutele mele, nu mi se aprindea niciodata nici un martor in bord, iar eu as fi uzat discurile de frana.
Dupa ce a dat jos placutele vechi de frana, si mi-a aratat cat sunt de uzate, le-am luat si le-am fotografiat, in comparatie cu o placuta noua.

Dupa ce mi-a schimbat toate placutele, si eram gata de plecare, dau cu spatele sa ies din service, si cand sa pun frana, mi s-a dus piciorul cu pedala de frana pana la podea, si abia la a doua pedala am reusit sa opresc... Mi-a spus si mecanicul sa fiu atent cu franarea pana cand se așază plactutele pe discuri, pedala de frana o sa fie cam "moale".

Te invit sa dai click pe poza pentru marire, si apoi sa analizezi placutele si sa imi spui cam cati km puteam sa mai merg cu placutele alea uzate.
Pretul operatiunii a fost de 133 RON pentru setul de plăcuțe de frana + 35 RON manopera. Ce spui? Ieftin, bine sau am platit prea mult?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu