luni, 17 octombrie 2011

Reteta zilei: Tiramisu

Ingrediente:

2 pachete mici cu pișcoturi (sau un pachet mare cu pișcoturi)
5 ouă
2 cutii cu mascarpone (500 gr.)
5 linguri cu zahăr
o cutie mica cu frișcă Hulala
un ibric cu cafea
o lingura cu cacao pentru ornat



Mod de preparare:

Se separă gălbenușurile de albusuri si apoi se adaugă zahărul și un praf de sare peste gălbenușuri și se freacă bine cu o lingură de lemn sau cu mixerul până când se topește zahărul.


 Se adauga mascarpone peste galbenusurile frecate...


... si se freaca cu mixerul pana când se omogenizează conținutul.
Frisca Hulala bătută separat ...



... se adauga peste crema din mascarpone si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o crema.


Se insiropează pişcoturile in cafea ...


... si se așează pe un platou dreptunghiular, apoi se pune crema. Se pun in straturi piscoturile si crema.


La sfârșit, se ornează cu cacao presărată.


Se baga la frigider până când se întărește crema

POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu