sâmbătă, 3 septembrie 2011

Reteta zilei: Salata boeuf


Cantitati pentru 8 porții 
Timp de preparare: câteva minute
Complexitate: medie

Ingrediente:

600 gr cartofi
200 gr telina
100 gr pastarnac
200 gr morcovi
300 gr gogosari murati
500 gr castraveti murati
800 gr carne (pui, porc, vita)
4 oua
400 ml ulei
50 gr mustar
Zeama de la jumatate de lamaie
Sare
Piper



Mod de preparare:

Se pun legumele, carnea si 3 oua la fiert.



Cand sunt gata se scot la racit si apoi se toaca bucatele mici. 



Din galbenusul a 3 oua fierte si unul crud sa face maioneza astfel: se amesteca o pasta din cele 4 componente la care se adauga sare si muștar dupa gust. Treptat se va incorpora uleiul si zeama de la jumatate de lamaie amestecand continuu ca sa nu se taie. Pentru a nu exista nici un fel de problema cel mai bine folositi la amestecat o lingura de lemn, dar sa poate folosi si mixerul. 



Dupa ce este gata si maioneza ¾ se incorporeaza treptat peste legumele si carnea deja tocate marunt, se adauga sare si piper dupa gust. Totul se amesteca continuu pana ce se omogenizeaza. Se aseaza compozitia formata pe un platou și i se da o forma. Deasupra se formeaza un strat din restul de maioneza si se decoreaza dupa gust. 



Salata Boeuf se pune la răcit si apoi se poate servi.

POFTA BUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu