duminică, 4 septembrie 2011

Reteta zilei: Ciorba cu perisoare

Cantitati pentru 10 porții
Timp de preparare: 1 ora si 30 minute
Complexitate: medie

Ingrediente:

1 kg carne de porc tocata (poate fi ameste de porc si vita)
100 g orez
1 ceapa
3 oua
2 morcovi
1 lingura ulei
1 bucata de radacina de țelină
1 dovleac mediu (se poate inlocui cu 2-3 cartofi)
3 rosii (se poate folosi o concerva cu rosii intregi si decojite)
2 ardei
500 ml bors (recomand borsul natural, nu cel din prafuri)
patrunjel si busuioc sau cimbru
sare si piper sau se poate folosi "delicat" după gust



Mod de preparare:

Se spala si se curata legumele, si apoi se taie in cubulete mici. Ceapa se toaca marunt. Carnea tocata se pune intr-un castron destul de incapator, se adauga orezul spalat in prealabil, putin ulei si ouale. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena.



Din compozitia de carne tocata, se formeaza intre palme perisoarele, de marimea unor nuci.



Intr-o oala se pun 2-3 litri de apa, se adauga legumele si se lasa pe foc pana cand incep sa fiarba. Apoi se adauga perisoarele rand pe rand in oala si se mai lasa la fiert 30-40 minute. Cand ciorba este gata, se adauga borsul si verdeata tocata marunt.
Ciorba cu perisoare este gata si se pune in farfurii la racit.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu